Gå till innehållet
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING

3 vardagsutmaningar som rullstolsanvändare - Få gratis tips!

Livet som rullstolsanvändare kan ibland vara fullt av utmaningar som kan göra din vardag svår.
Vår sjuksköterska Ditte är van att arbeta med vardagens små och stora utmaningar och hon har många individuella hjälpmedel och förslag på lösningar.

Några av de dagliga utmaningarna kan vara:

1) Du kan ha svårt att ta dig fram, då inte alla butiker/frisörer osv. har ramper till dörren så att du kan ta dig in och ut.

2) Du tillbringar många timmar i din rullstol, och om du inte kan röra dig självständigt efter behov är du i riskzonen för trycksår ​​och kollaps av ryggmusklerna.

3) Du sitter ofta väldigt stilla i samma ställning, och därmed minskar din cirkulation/blodcirkulation. Du riskerar att bli kall och förkyld, eftersom du inte håller dig varm genom att röra dig på samma sätt som vid vanlig promenad.

VÅRA TIPS FÖR Ovanstående 3 UTMANINGAR:

1) Det är möjligt att ta med transportabla dörrskenor och ramper, speciellt om du har egen bil eller handikappbuss. Här finns flera olika typer av vikbara skenor som kan placeras över de flesta innerdörrstrappor (oavsett höjd) så att du kan ta dig från rum till rum.
Dessutom har vi några väldigt smarta, lätta och bärbara rullstolsramper som kan fällas upp och tas med var som helst. Då kan du alltid gå till dina favoritbutiker, på besök eller på semester i ett fritidshus. Du kan se våra många olika föreslagna lösningar här:

Se vårt stora utbud av rullstolsramper här

Se vårt stora utbud av exklusiva dörrstegslösningar här

2) Om du upplever smärta eller obehag efter en lång dag i rullstolen finns det många små tips att hämta. En av de mest avgörande punkterna för din sittkomfort är kudden du sitter på. De flesta rullstolar kommer med en standard sittdyna. Tyvärr är detta en "standardkudde" och avlastar inte särskilt tryck.
Därför skulle jag rekommendera att du skaffar en riktigt bra tryckavlastande rullstolsdyna. Vilken typ som passar dig och dina behov är alltid väldigt individuellt och det rekommenderas därför att du kontaktar vår kundtjänst för kostnadsfri vårdpersonalrådgivning.

Du kan se vårt stora utbud av rullstolsdynor här

3) Det är viktigt att du som rullstolsanvändare är extra noga med att klä dig efter årstid och väderförhållanden. Det finns inget värre än att hamna i ett skyfall eller en iskall kyla, särskilt som en stillasittande person. Kylan kan gå genom märg och ben.

På Seniorliving har vi ett exklusivt urval när det kommer till kläder. Oavsett om vi pratar om regnrockar, ponchos, varma rullstolsväskor eller mjuka, läckra lammskinnsstövlar.
Våra produkter är alla testade och godkända personligen av vår sjuksköterska, och kvaliteten är alltid på topp. Du kan se hela vårt stora utbud av kläder nedan.

Se vårt stora utbud av regnrockar, ponchos och åkpåsar här

Se våra unika varma, andas & mjuka lammskinnsstövlar här

Som något helt unikt kan vi på Seniorliving alltid erbjuda våra kunder kostnadsfri vårdpersonalsrådgivning då vi är ensamma på marknaden om att ha en sjuksköterska i vår kundtjänst. Därför kan du alltid känna dig i trygga och kompetenta händer när du handlar hos oss.

Hoppas du fick lite inspiration till en lättare vardag 😉

De bedste tanker fra

De bedste tanker fra

De bästa tankarna från

Ditte Alici ,
Sjuksköterska och ägare,

www.seniorliving.se
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841