Gå till innehållet
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING

GRATIS RESEGUIDE - Det bästa resepaketet för rullstolsburna

Alla som är rullstolsburna, inte kan gå eller har familj i rullstol vet hur omfattande och svårt det kan vara att åka på semester, oavsett om det är chartersemester, fritidshus eller något helt annat.

Dessa kan vara små och stora problem såsom:

  • Finns det ramper så att jag kan ta mig in/ut ur mitt hem?
  • Är omgivningarna ordnade i nivåer, trappor, hiss?
  • Är mitt hem designat så att jag kan ta mig fritt runt med min rullstol?
  • Kan jag ta med min egen rullstol på flygplanet?
  • Hur tar jag mig runt när vi väl är framme?

Som sjuksköterska (och tidigare handikappshjälpare) har jag skaffat mig mycket erfarenhet, vilket i samband med råd från kunder resulterat i denna lilla guide till det perfekta resepaketet.

Jag vill påpeka att detta är en generell checklista, då alla våra härliga kunder och deras behov är individuella.

Här är våra 5 favoriter för en bra resa:

RULLSTOLSANVÄNDARE - DET PERFEKTA RESEPAKETET

Luksus” kulfiber rollator -unikt tysk design og ultra letvægtsrollator. - Seniorpleje - Udendørs rollatorer - Saljol - SAJ-602024 - Midnats Blå - -

1) En bra lätt reserullstol kan vara en bra investering.

Reserullstolar är lätta att transportera runt, fälla ihop och tar inte mycket plats. Varken ombord på ett flygplan, i en buss eller när du ska åka runt.

Vi rekommenderar definitivt vår smarta och lyxiga reserullstol "ACTIVE", som går att fälla ihop både på mitten och själva ryggstödet.
Läs mer om rullstolen "AKTIV" genom att klicka här!

Foldbar Dørtrinsrampe, sæt. Super let aluminium, (2 x25 cm). Køb dem her! - Seniorpleje - Dørtrinsramper - Mobilex - MBX-DS4025 - - -

2) Se till att du alltid har små vikramper och dörrrullramper med dig.

Många tänker inte på det i vardagen då många caféer, butiker, hotell etc redan har inrättat handikappanpassade faciliteter.

Men utomlands och i de mindre svenska städerna kan detta mycket väl bli en utmaning. Därför kan små vikbara aluminiumramper och mobila dörrskenor vara en bra investering. De säkerställer att du alltid kan ta dig in och ut ur byggnader, över höga dörröppningar och uppför alla trappor.

Läs mer om våra olika typer av fällbara aluminiumramper och dörrstegsramper genom att klicka här!

“AIR-FLOW- GEL” Kølende siddepude til ryg & haleben. NYHED! (45 x 35 cm) - Seniorpleje - Trykaflastende puder - Seniorpleje - BEAUAMZ-01 - - -

3) Se till att du har en bra sittdyna med dig, som kan användas både i din rullstol och på vanliga sittplatser.

I Sverige är våra bilar och vägar oftast i gott skick, vilket kan ha stor betydelse för personer med kronisk smärta, ryggproblem och neurologiska besvär. När man sitter i rullstol är stötdämpningen ofta extremt viktig, då alla stötar från underlaget man kör på ofta kommer att kännas genom rullstolen.

En bra tryckavlastande kudde kommer att göra underverk. Här i synnerhet en allround sittdyna som både kan ventilera och hålla dig sval, och som kan användas både i din reserullstol och på olika stolar och sittplatser.

Det finns speciellt 2 honungskuddar/gelépads som vi rekommenderar. Nämligen vår XL gelpad, samt vår XL gelpad mot svanskotansvärk. Dessa två honungskuddar/gelkuddar är multifunktionella, har ett tvättbart överdrag och kan tvättas för hand i 30˚.

Läs mer om våra olika typer av honungskuddar, och hitta din egen favorit genom att klicka här!

Trykaflastende Vekseltryksmadras, inkl pumpe - Få en optimal nattesøvn! 2,5 kg - Seniorpleje - Vekseltryksmadras - Mobilex - MBX-270016 - - -

4) Se till att du får en god (smärtfri) nattsömn

De flesta av oss sover bäst i våra egna sängar. De är utvalda av oss själva och anpassade efter våra unika behov. När vi övernattar på hotell och fritidshus är sängarna anpassade efter genomsnittet och framför allt människor utan smärta och ryggproblem.
Jag vet att jag inte är den enda som kan ha väldigt svårt att sova optimalt i konstiga sängar, och jag vaknar ofta av smärta.

Som något unikt kan vi inom Seniorliving erbjuda en smart, lätt och transportabel tryckavlastande växeltrycksmadrass, som hjälper dig att få en god och konsekvent nattsömn. Den väger bara 2,5 kg och tar inte upp mer plats än ett paket cornflakes.

Hitta din egen växeltrycksmadrass genom att klicka här!

Forflytnings-bælte i ekstra slidstærkt materiale. (60 x 23 cm) Enkelt & sikkert Forflytning Seniorpleje

5) Kom ihåg att ta med dig dina rörelsehjälpmedel

Vi rekommenderar att du tar med dig åtminstone en bra förflyttningsbräda/skjutbräda, samt ett bra förflyttningsbälte, så att du kan förflytta dig enkelt, säkert och utan alltför stor ansträngning.

Se vårt smarta och säkra transferbälte genom att klicka här!

Detta resepaket är ett generellt förslag på hur du bäst skyddar dig när du åker på semester. Behöver du goda råd eller vägledning för att hitta produkter som matchar dig och dina behov står jag som sjuksköterska gärna till ditt förfogande.

Till sist vill jag bara skicka en länk till resebyrån TUI som har valt att lägga extra fokus på att säkerställa bra villkor för framförallt rullstolsburna:

https://www.tui.dk/rejse-med-tui/inden-rejsen/handicappede/

De bästa semestertankarna från teamet bakom Senioroliving 😎☀️

De bästa tankarna från

De bästa tankarna från

Ditte Alici ,
Sjuksköterska och ägare,

www.seniorliving.se
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841