Gå till innehållet
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING

Vilken är den bästa sittdynan för diskbråckssmärta?

En sjuksköterskas rekommendationer - smärta på grund av diskbråck.

En stor del av den danska befolkningen har ett eller flera diskbråck. Detta kan hämma både din livskvalitet och påverka stora delar av din vardag.

Kort sagt, diskbråck påverkar de små mjuka "kuddarna" som sitter mellan våra ryggar nerför hela ryggraden. På grund av slitage och överbelastning kan dessa små kuddar bli slitna, punkterade och poppa ut, vilket mycket ofta orsakar stor smärta i både muskler, leder och nervbanor.

Hela vägen upp och ner i ryggraden löper ett hav av små nervbanor, och när du får en skada (trauma) på ett specifikt ställe kommer det nästan alltid att orsaka smärta på många ställen - med andra ord: nerverna är grenade och kopplade till varandra.

När du sitter ner under långa stunder kommer du att ha samma tryck på samma områden, vilket både kan ge din ryggont, trötthet och spänningar.

Tyvärr kan vi inte helt undvika att behöva sitta ner under dagen, då många av oss jobbar framför vår PC, har stillasittande jobb eller studerar.

Som sjuksköterska och ägare av Seniorliving träffar jag många människor med kronisk ryggsmärta, så t.ex. diskbråck, ryggradsfraktur, fibromyalgi, skolios, coccyxsmärta och spinal stenos.

Min rekommendation blir ofta att personer kontaktar mig och att vi tittar på vilka utmaningar individen har, samt i vilka situationer smärtan är värst.

En bra och optimal tryckavlastande sittdyna kan vara väldigt olika från person till person, och kan bero på följande punkter:

  • Var finns problemet/smärtan?
  • Finns det strålning i andra ställen på kroppen?
  • Använder du speciella platser, t.ex. sämsta matstolen att sitta på?
  • Hur mycket väger du?
  • Har du skador någon annanstans på kroppen?


Vi har många fantastiska sittdynor i vårt sortiment och de har var sin unika kvalitet.
När det gäller skador i och runt nervbanorna i ryggraden kommer det dock nästan alltid att krävas en särskilt bra och stötdämpande kudde, nämligen vår gelkudde (även kallad Honey-kudde).
– Som något alldeles speciellt kan vi erbjuda 3 olika typer av denna gelpad, så att den passar just dina behov, oavsett om den ska användas i rullstolen, bilen eller på kontorsstolen. Alla har samma stötdämpande funktion och är gjorda av samma läckra material. De är bara utformade annorlunda.

Klicka här för att se alla 3 olika modellerna JELLY KUDDAR!

Direktlänk: https://seniorliving.se/collections/honningpuder

Dessa gelkuddar är tvättbara, kylande, tryckavlastande, halkfria och ett tvättbart överdrag i svart ingår.

Jag rekommenderar att du tar en titt på dessa vackra honungskuddar. Kanske en av dem borde bli din ;)

Behöver du råd och vägledning i förhållande till val av kudde är du alltid välkommen att kontakta oss via mail eller telefon.

De bästa tankarna från

De bästa tankarna från

Ditte Alici ,
Sjuksköterska och ägare,

www.seniorpleje.dk
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841