Gå till innehållet
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING

GUIDE: Så hittar du rätt sittdyna för att avlasta din coccyx!

Väldigt många människor har dagligen svår smärta från och runt sin coccyx. Detta påverkar hela deras dagliga liv och kommer så småningom att påverka deras upplevelse av livskvalitet.

Har du ont runt svanskotan?

I ett tidigare inlägg beskrev jag möjliga orsaker till dessa svåra smärtor, samt vad du kan göra för att förebygga och lindra dem.

Det här blogginlägget ska snarare fungera som en liten guide, så att du lättare kan hitta den mest optimala tryckavlastande sittdynan som passar just dig.

Anledningen till den här lilla guiden är att det kan kännas som en ren djungel när man ska ut på nätet och leta efter en bra och tålig coccyxkudde.

Jag har själv varit ute och jagat och har testat ett hav av olika coccyx-relief-kuddar. Jag har valt ut de bästa till vår webshop.

Klicka HÄR för att se vårt exklusiva urval av svanskotan!

Här är några av de viktigaste punkterna att vara medveten om:

  • Som utgångspunkt är det viktigt att du väljer en kudde som har en utskärning baktill, så att den ger dig 100 % frihet runt svanskotan. Det räcker inte med att den är mjuk och god att sitta på. Om du inte skapar "frihet" för din coccyx kommer inte inflammationen och trängseln att försvinna.
  • Du måste vara uppmärksam på var du ska använda den, eftersom storleken och formen kan vara olika. Till exempel passar inte alla större kuddar till en liten bilbarnstol eller en fåtölj. Vissa av våra kuddar är gjorda av mer formbevarande skum, medan vår gelhonungskudde är elastisk och formar sig efter både dig och ytan.
  • Våra kuddar är väldigt olika i form, samt hur "fasta" de är. Det är här det är viktigt att du är uppmärksam på din egen vikt. Väger du till exempel 90 kg, så ska du inte ha någon form av mjuk kudde, eftersom själva skummet kommer att pressas ihop för mycket, så att svanskotan riskerar att stöta mot underlaget.
  • När du har bestämt dig VAR du ska använda kudden och hur mycket du ungefär väger kan du nu gå vidare till nästa viktiga steg, nämligen själva urvalet. Nedan kommer de att delas upp efter rekommenderad användarvikt. Klicka på de olika produkterna - det finns en direktlänk kopplad till produktnamnet nedan.

Klassificering av kuddar enligt rekommenderad användarvikt:

Rekommenderad användarvikt: 30-75 kg

Rekommenderad användarvikt: 70-120 kg

Multifunktionella kuddar som kan användas nästan överallt - utan rekommenderad användarvikt:

Jag hoppas att du fick lite inspiration och hjälp att hitta den perfekta kudden. Vill du se och prova vårt utbud är du alltid välkommen att besöka vår nya butik SENIORLIVING som har adress på Ny Boder 11, 7080 Børkop.

Kommer du långväga är du alltid varmt välkommen att ringa eller skriva till mig så hjälper jag dig gärna :)

De bästa tankarna från

De bästa tankarna från

Ditte Alici ,
Sjuksköterska och ägare,

www.seniorliving.se
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841