Gå till innehållet
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING
SENIORLIVING.SE - DIN GARANTI FÖR PROFESSIONELL OCH SAKKUNNIG RÅDGIVNING

NYHET - Den ultimata tryckavlastande madrassen för dig med diskbråck

Har du ont på natten på grund av diskbråck?

Du är inte ensam om detta. Många människor har dagligen svåra smärtor, ett stort antal lider till och med av kronisk smärta på grund av diskbråck.

Det kan vara försvagande för många, och det är en daglig kamp att ta sig igenom vardagen. Vissa kan hålla nere smärtan med hjälp av antingen smärtstillande och rätt träning. Vissa erbjuds operationer som kan lindra en del av smärtan.

– Poängen är att om du redan har ett diskbråck löper du stor risk att få ett eller flera om du inte förhindrar det med träning och rätt hjälpmedel. Det är därför förebyggande åtgärder är så viktiga.

– Som sjuksköterska kan jag inte hjälpa dig med träningen. Det är till en början en sjukgymnast eller specialutbildad personlig tränare som hjälper dig med ett personligt rehabiliteringsprogram.

Det jag kan hjälpa och ge dig råd om är rätt hjälpmedel så att din kropp får rätt vila och smärtlindring när du sover. Oavsett om du är i riskgruppen för diskbråck eller om du redan lider av smärta så kommer jag att kunna ge dig råd om detta.

Som sjuksköterska har jag nu många års erfarenhet av att arbeta med kroniska smärtproblem, inklusive t.ex. diskbråck, whiplash, spinal stenos och fibromyalgi. Alla störningar som kan orsaka starka dagliga spänningar i och runt ryggraden och dess diskar.

Om du inte har en bra tryckavlastande madrass som ger din kropp, och framför allt din ryggrad, frihet och lugn att vila på natten, riskerar du att smärtan bara ökar och förvärras. Våra kroppar behöver laddas om, få smärtlindring och slappna av.

Många anser inte att behovet av en annan madrass kan förändras beroende på skadorna. Till exempel ett akut smärtsamt diskbråck i nedre delen av ryggen.

Som en av väldigt få här i Danmark erbjuder vi en unik lösning för hemmabruk, utan att du behöver gå ut och köpa en helt ny säng eller ta dyra lån.

– Vår smarta växeltrycksmadrass fungerar som en övermadrass som kan placeras direkt ovanpå din vanliga madrass (90 x 200 cm).

Den är byggd i små kammare, där luften och trycket hela tiden förändras, så att du aldrig har exakt samma tryck på kroppen. Trycket förändras med andra ord växelvis, och du kommer inte längre att uppleva att de "tyngsta" punkterna orsakar smärta och obehag. Detta konstanta tryck du upplever från en vanlig madrass är särskilt ett problem för personer med ryggsmärtor, frakturer och diskbråck då de behöver avlastning.

Om du till exempel ofta sover på sidan kommer du att känna ett speciellt tryck på ena höften, axeln och nacken. Vår madrass ändrar försiktigt trycket runt områdena då madrassen delas upp i små luftbubblor. Trycket ändras med vår extremt tysta pump, som inte på något sätt bullrar som luftmadrasserna som många känner från sjukhuset. Pumpen kan justeras så att du väljer hur hård/mjuk madrassen ska vara.

Vi rekommenderar alltid att du lägger en mjuk, vadderad bäddmadrass över, så att du inte känner de små luftbubblorna direkt mot ryggen.

Hela setet tar inte upp mer än ett paket cornflakes och väger mindre än 3 kg, så det är enkelt att packa ihop och ta med sig till semesterhuset, på charterresan eller på familjebesök.

Du kan läsa mer om vår växeltrycksmadrass via denna direktlänk:
https://seniorliving.se/products/vekseltryksmadras-inkl-pumpe-med-regulering

Hos oss är du i trygga händer, och vi är alltid redo att hjälpa dig med goda råd och hälsovägledning om våra produkter. Du kan ringa vår kundtjänst på 40563841 på vardagar kl 9-16 och få personlig råd och vägledning om hur vi kan hjälpa dig att få en optimal och mer sammanhängande nattsömn utan smärta.

Hoppas du fick lite inspiration till en god natts sömn.

De bästa tankarna från

De bästa tankarna från

Ditte Alici ,
Sjuksköterska och ägare,

www.seniorliving.se
Mail: ditte@seniorpleje.dk
Mobil: 40563841